Steunpunt Coronahulp gemeente Rheden wijzigt telefoontijden

Foto: Pixabay

GEMEENTE RHEDEN – Met het ingaan van de coronamaatregelen startten MVT, STOER, NIO, de gemeenten Rheden en Rozendaal en Incluzio Uitvoering Oost (voorheen Radar Uitvoering Oost), het Steunpunt Coronahulp. Sommige inwoners hebben extra ondersteuning nodig, anderen willen juist graag helpen.

Nu we langzamerhand gewend zijn aan de situatie en de maatregelen wat versoepeld zijn, neemt de behoefte aan extra ondersteuning af. Daarom past het steunpunt haar bereikbaarheid aan.

Inwoners van gemeente Rheden, die extra ondersteuning kunnen gebruiken of deze juist willen bieden, kunnen vanaf maandag 8 juni op werkdagen tussen 09.30 en 12.00 uur bellen naar 026 – 370 70 70. Het gaat om bijvoorbeeld hulp bij het boodschappen doen, de hond uitlaten of gewoon het maken van een praatje .

Veel inwoners geholpen

Inmiddels hebben veel inwoners met een hulpvraag gebeld. Doordat ook veel inwoners hulp en ondersteuning aanboden, is het aantal mensen dat daadwerkelijk geholpen kon worden groot. Zij hielpen bij het ophalen van voedselpakketten, het doen van boodschappen en tuinonderhoud. Ook werd er op afstand gewandeld en werd vervoer geregeld.

Mensen wisten het steunpunt ook te bereiken  voor algemene informatie rondom de coronamaatregelen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen