OERRR uilenballen pluizen bij bezoekerscentrum Veluwezoom

Foto: Natuurmonumenten

RHEDEN – Kom braakballen pluizen in bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Op zondag 15 februari ontdek je zelf wat uilen eten. De boswachter van Natuurmonumenten vertelt over uilen en hun voedsel. Wie weet vind je wel botjes van de bijzondere muis die hier leeft. Je kunt starten om 11.00, om 13.00 of om 15.00 uur en het duurt ongeveer twee uur.

De kosten voor deelname bedragen € 4,00 per kind voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen € 7,00 per kind. Koop van te voren online een kaartje. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl. Ouders mogen gewoon meekijken en hoeven zich niet aan te melden.

Hap, slik….weg!
Hap, slik, weg: uilen eten muizen met huid en haar op. Maar de botjes, schedeltjes en vacht kunnen ze niet verteren. Die blijven in de maag zitten. Als een prop braakt de uil de braakbal of uilenbal weer uit. Die droge, pluizige balletjes ga je met een loep en stokjes uit elkaar pluizen. Je zal verbaasd zijn over wat er allemaal in kan zitten. Met een handige zoekkaart ontdek je wat de uil gegeten heeft. Is het een veld-, bos- of spitsmuis? Misschien vind je wel de botjes van de waterspitsmuis?

OERRR is overal
Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Kijk snel op OERRR.nl!

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op Twitter en Facebook: @NM_Gelderland Facebook.com/DeVeluwe

Ransuil2 Natuurmonumenten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen