De Rhedense no-nonsense aanpak voor energiezuinig wonen heet ‘REB’

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Onder de naam ‘REB’ start volgende week de gezamenlijke campagne van een groep Rhedense bouw- en installatiebedrijven. Het doel is tweeledig: de lokale ondernemer op de kaart zetten en woningeigenaren aanzetten tot het energiezuinig maken van hun huis.

De campagne is een gedurfde samenwerking tussen meerdere lokale bedrijven. Met REB kan iedere woningbezitter in Rheden slim verbouwen en energiezuinig wonen.Uit onderzoek van gemeente Rheden bleken verstrekte isolatiesubsidies vaak besteed te worden aan bedrijven buiten de gemeente.

De lokale bouw- en installatiebedrijven besloten hierna de handschoen op te nemen en terug te slaan met een gerichte campagne. Daarmee gingen bedrijven uit veelal dezelfde branche een unieke samenwerking aan.

De campagne ‘Slim verbouwen met REB’ wordt voor het grootste deel door de bedrijven zelf bekostigd. Gemeente Rheden faciliteert de campagne. Rabobank Arnhem en Omstreken levert ook een bijdrage.

Inzicht in besparing
Veel mensen zegt het thema ‘woningverduurzaming’ nog te weinig. Zaken die wèl aanspreken zijn een lage energierekening, comfortverhoging of waardevermeerdering van de woning. De REB-campagne richt zich dan ook vooral op verbouwen met een hoog rendement. Zo geeft REB inzicht in de winst van energiebesparing. Die ligt bijvoorbeeld bij dak- of spouwmuurisolatie erg hoog, wel € 300,- per jaar! In de opvallende ‘REB-infokeet’ of op de website www.energiebouwers.nl krijgen geïnteresseerden uitgebreide informatie.

Subsidiekenners
De campagne loopt vooruit op de nieuwe landelijke en provinciale subsidieregelingen die vanaf 1 januari 2016 worden geopend. Deze gaan o.a. gelden voor woningisolatie, warmtepompen, zonneboilers en biomassaverbrandingsketels als pelletkachels. Door de nauwe samenwerking met bureau Ecotrigger en gemeente Rheden zijn de REB-ondernemers als geen ander op de hoogte van financieringsmogelijkheden en subsidies.

De REB-campagne loopt nog tot eind juli 2016.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen