Voordracht 5: Waterpoloster Fleurien Bosveld speelt met Jong Oranje op Europese Spelen

Foto: Waterpolo.nl

VELP – In de zomer van 2015 werden voor het eerst in de geschiedenis de Europese Spelen gehouden. De Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku was het strijdtoneel. Fleurien Bosveld (17) uit Velp nam met Jong Oranje deel aan het waterpolo toernooi. Haar deelname had zij onder andere te danken aan het behalen van het landskampioenschap met haar club Polar Bears uit Ede.

Fleurien Bosveld mag bestempeld worden als sporttalent. Zij is begonnen met waterpolo bij PFC Rheden in Velp. Na verloop van tijd heeft zij de overstap gemaakt naar Polar Bears in Ede zodat ze meer uren kon trainen. In behaalde ze met haar team (meisjes tot 17 jaar) het landskampioenschap. Fleurien Bosveld 1.1

European Games in Baku
Naast de vele uren die Fleurien bij Polar bears traint, is ze sinds een aantal jaren actief bij Jong Oranje. Met Jong Oranje traint ze twee volledige dagen in Zeist. Het tweede hoogtepunt in haar waterpolo carrière was ook afgelopen mei, toen kreeg ze het nieuws dat ze geselecteerd was voor de Europese spelen in Baku. Afgelopen Juni is ze daar met Jong Oranje heen gereisd. Fleurien speelde met Jong Oranje een sterke poulefase. Er werd overtuigend gewonnen van Israël, Groot-Brittanië, Hongarije en Duitsland waarmee het team op de tweede plaats in de poule eindigde. In de kwartfinale was Italië een maat te groot. Uiteindelijk eindigde het team als zesde na verlies van Hongarije in de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats.

Plek in het eerste team
De prestaties van Fleurien zijn binnen Polar Bears niet onopgemerkt gebleven. Sinds september heeft zij een vaste basisplek in het 1e damesteam van de club. Fleurien is daarmee actief op het hoogste niveau: de eredivisie.

Vrijwilliger voor PFC Rheden
Naast alle drukke dagen is Fleurien als vrijwilliger erg betrokken bij haar oude club PFC Rheden. Daar verzorgt zij 2 keer per week waterpolo training voor de jeugd en verzorgt ze zwemlessen.

Fleurien is voorgedragen voor de Sportverkiezing Rheden 2015 in de categorie ‘Sporttalent(en)’.

Naam: Fleurien Bosveld
Sport: Waterpolo
Categorie: Sporttalent(en)
Prestaties/Verhaal: werd landskampioen met Polar Bears meisjes tot 17 jaar en heeft deelgenomen aan de Europese Spelen in Baku met Jong Oranje.

Meer informatie over de Sportverkiezing Rheden 2015? Kijk op http://rheden.nieuws.nl/nieuws/66645/sportverkiezingen-2015/ of www.sportbedrijfrheden.nl/sportstimulering

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen