Werkdag in de natuur op Landgoed Bingerden

Foto:

ANGERLO – Bingerden is één van de oudste bewaard gebleven buitenplaatsen in ons land, en ligt aan de rivier de IJssel, even buiten het dorp Angerlo. Het 18-eeuwse Engelse landschapspark, de tuinen en de moestuin van Bingerden vormen een groene oase, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Om de buitenplaats en landgoed Bingerden mooi en vitaal te houden zijn Landschapsbeheer Gelderland en landgoed Bingerden op zoek naar vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken en het landgoed een handje willen helpen. 
Op zaterdag 29 maart is er een werkdag op het landgoed, in de ochtend wordt gewerkt en in de middag wordt een rondleiding gegeven over de buitenplaats. Wilt u zich graag inzetten voor een landgoed in uw eigen omgeving en hier meer binding mee krijgen? Geef je dan op voor de werkdag en kom een dag meehelpen op het landgoed! Opgeven kan via [email protected] of door te bellen naar 026-3537444. 
Werkdag op landgoed Bingerden
Op zaterdag 29 maart maken landgoed Bingerden en Landschapsbeheer Gelderland een begin met het onderhoud van dit unieke landschap met zijn rijke historie. Ze zijn daarom op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen met het groenonderhoud van het landgoed, u kunt hierbij denken aan het snoeien van hagen en houtsingels, het verwijderen van opslag in bosjes en het herstellen van rasters. 
U dient zich voor de werkdag aan te melden bij Landschapsbeheer Gelderland, via telefoonnummer 026-3537444 of via [email protected]. Aanmelden kan ook via de website www.landschapsbeheergelderland.nl. Om 9.30 uur is jong en oud welkom bij de kantine van landgoed Bingerden aan de Bingerdenseweg 21 te Angerlo. Voor koffie en thee wordt gezorgd en met de lunch is er voor de harde werkers soep. 
Goed zittende werkkleding en laarzen zijn aan te raden. Voor gereedschappen en werkhandschoenen zorgt Landschapsbeheer Gelderland.
Werkgroep bijeenkomst
Wilt u na de werkdag doorstromen in de op te zetten Buitenplaatswerkgroep Bingerden, dan is dat zeer welkom. Op 7 april om 20.00 uur wordt een start gemaakt met het opzetten van deze vrijwilligersgroep, voor iedereen die graag in het landschap aan het werk wil als gast van dit mooie landgoed. Daar worden onder meer afspraken gemaakt over hoe vaak de werkgroep gaat werken en op welke dagen. 
Landschapsbeheer Gelderland is een professionele vrijwilligersorganisatie. Al 25 jaar werkt zij samen met ruim 150 lokale vrijwilligersgroepen aan een mooier cultuurlandschap in Gelderland. Landschapsbeheer Gelderland heeft al eerder met veel succes een enthousiaste landgoedvrijwilligersgroep opgezet die een landgoed helpt bij het onderhoud van de landschapselementen. Kijk voor meer informatie op www.landschapsbeheergelderland.nl
(Foto: Marijke Heuff)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen