Schrijfwedstrijd “Het Imaginaire Reisbureau” bij Jansen & de Feijter

VELP – Tijdens de Boekenweek bevond zich in de boekhandel Jansen & de Feijter een reisbureau voor imaginaire reizen, in aansluiting op het thema van de Boekenweek. 

Ruim vijftig mensen hebben een reis geboekt. Op de boekingsformulieren kon men aangeven wat het reisdoel was, in welke periode men op reis wilde gaan en met wie. 
In maximaal 100 woorden kon men beschrijven waarom voor dit reisdoel werd gekozen, de mooiste inzending wordt beloond met een boekenbon van vijftig euro.
De winnaar is Margo Jonkers (Elst) met haar inzending “Mijn boekenkast vol mooie boeken”. 
Eervolle vermeldingen zijn er voor Jaap Ferwerda (Arnhem) met “Indonesië”, René te Kijne (Velp) met “Het Rijk” en M. Nievaart (Heveadorp) met “Thuis”.
 
De prijsuitreiking is vrijdag 28 maart 19.30 uur –  Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 Velp. 
Alle deelnemers zullen hierbij worden uitgenodigd om hun verhaal voor te lezen.
ko9qrdm1htsnnm2of43q3wryn
Winnaar: Margo Jonkers (Elst) “Mijn boekenkast vol mooie boeken”
Zittend voor mijn boekenkast droom ik weg, samen met de schrijvers. Tijdens onze reis ga ik samen met Gerrit Komrij Over de bergen, bezoek ik met Falcones de kathedraal van de zee, vertelt Imme Dros mij prachtige Griekse mythe, ervaar ik de Speeldrift van Juli Zeh, maak ik Omzwervingen met Chaim Potok, hoor ik van Jonathan Safran Foer dat ik Nooit meer dieren moet eten, vlieg ik door heden en verleden, kriskras de wereld over de wereld over, hoor ik over leven, dood, verdriet, angst, blijdschap en liefde.
Honderd woorden, nee, eindeloos veel woorden, zijn te weinig om al mijn droomreizen te beschrijven. Ik houd van mijn boeken.
Eervolle vermelding Jaap Ferwerda (Arnhem) “Indonesië”
Ik heb heimwee naar Indonesië, een land waar ik nooit geweest ben. Eigenlijk is het natuurlijk Nederlands Oost Indië en daarmee zo imaginair als de pip. Van jongs af aan ben ik ermee volgestopt, en, nog niet verzadigd, ben ik daarmee doorgegaan. Multatuli, Dermoût, Vincent Mahiéu, geen einde. Ik zal er geen reis naar toe maken, want dat maakt een einde aan het geheim. Het geheim is het doel.
Eervolle vermelding René te Krijne (Velp) “Het Rijk”
Op naar het rijk en daar koning zijn, mijn vrouw natuurlijk koningin en minnares, dan samen wandelen op het kronkelpad naar het Meer waar het warme water op ons wacht onder het bootje voor het varen door de nacht. Maar eerst zullen wij als blijde vogels gevleugeld water wiegend gaan, met trage slag, alvorens in alle rust het kabbelend schommelen te ondergaan, waarboven stergeflonker van lichtjaren ver, hier, zo dichtbij alsof het nu vandaag is en gisteren nog komen moet.
De tijd lijkt op ons neer te kijken, maar spiegelt ons, zo zien wij meer en rijk.
Eervolle vermelding M. Nievaart (Heveadorp) “Thuis”
Moet jij nog op vacantie?
Vacantie? Op reis gaan? Volslagen onnodig. We blijven bij voorkeur op onze plek. 
Met een boek, lui in ons Heveadorptuintje, klinkt zoiets als reislust werkelijk gek.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
zepvznfubacj3wuxzvzahzd3f
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen