Uniek kijkje achter de schermen tijdens de voorjaarsschoonmaak van kasteel Rosendael

Foto:

ROZENDAAL – Geldersch Landschap & Kasteelen geeft haar donateurs en de inwoners van de Gemeente Rozendaal op donderdag 13 maart een uniek kijkje achter de schermen tijdens de voorjaarsschoonmaak op kasteel Rosendael. Dit ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van kasteel Rosendael! Deze donderdag is een extra ingeplande dag. De officiële “kijkdag” was woensdag 12 maart maar deze was binnen twee dagen al helemaal volgeboekt!

Het jubilerende kasteel opent op dinsdag 1 april weer haar poorten voor publiek, maar voordat de bezoekers het kasteel weer kunnen bezichtigen zijn de medewerkers druk bezig om het kasteel weer uit haar winterslaap te halen. 

Het zilver komt uit de kluis, de eettafel wordt gedekt, de bedden worden weer opgemaakt en de koperen pannen in de kasteelkeuken gaan straks weer blinken. 

De bezoeker krijgt een exclusieve rondleiding door het kasteel met uitleg over de werkzaamheden en de gebruikte materialen, want immers ieder kastje heeft zijn eigen kwastje! 

Deze openstelling is uitsluitend voor donateurs van  Geldersch Landschap & Kasteelen en de inwoners van de Gemeente Rozendaal en is zeer bijzonder want normaliter blijft de deur tijdens deze dagen voor publiek gesloten.
Wie jarig is trakteert en daarom wordt deze activiteit gratis aangeboden en mogen bezoekers na afloop zelf bepalen wat het bezoek hen waard is geweest. De opbrengsten komen ten goede aan de restauratieprojecten op kasteel Rosendael.
Datum en tijden: donderdag 13 maart 2014, diverse tijden tussen 11.00 en 16.00 uur. 
Duur: ca. 1 uur. Kosten: gratis! 
Voor deze activiteit is vooraf aanmelden noodzakelijk (VOL=VOL). Bij aanmelding krijgt u een tijdstip voor de rondleiding toegewezen. Aanmelden is mogelijk via www.glk.nl/rosendael of telefonisch via (026) 364 46 45.
Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
rosendael-housekeeping-stofzuigen-rob-schouten-2
(Fotograaf: Rob Schouten)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen