Frits Sissing adopteert eerste lammetjes Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Afgelopen woensdagmiddag 12 februari om 14:00 uur was Frits Sissing bij de schaapskooi aan de Heuvenseweg in Rheden aanwezig om daar de eerste twee lammetjes te adopteren. Een tweeling, het eerste lammetje met nummer 87916 kreeg de naam Bo en tweede lammetje met nummer 87917 kreeg de naam Mies. 

Herkomst van de namen
De kinderen van Frits Sissing hadden deze namen bedacht, nadat Frits de lammetjes zelf had opgespoord in de schaapskooi…, een soort “opsporing verzocht” dus.., konden zij in de armen van Frits Sissing en herderin Cynthia Berendsen getoond worden aan het aanwezige publiek. Vervolgens werd er beschuit met muisjes uitgedeeld voor de geboorte van deze tweeling lammetjes.
Lammetjesdag
Op lammetjesdag, dit jaar op Zondag 30 maart presenteren de herders van de Rhedense Schaapskudde alle lammeren aan het grote publiek tussen 13.30 – 17.00 uur. Iedereen heeft dan de kans om een lam te adopteren. 
Minimale kosten
De kosten zijn maar €20,– per lammetje, men krijg dan een geboorte kaartje met de zelf gekozen naam en het oornummer van het lam en mag het net zoveel bezoeken brengen aan het lam als men wil. Dit wel tussen 13:00 – 17:00 uur, want dan staan de lammeren en hun “moeders” in de weide of in de schaapskooi, zo lang “de winter” duurt. Hierna gaat de kudde weer regelmatig de heide op. De gelden komen direct ten goede van de schaapskooi en -kudde.
De teller van de geboren lammeren stond vanmiddag al op 33
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Bijdrage: Theo Jansen 
Kijk voor een eerdere publicatie met de aankondiging op: 
https://rheden.nieuws.nl/agenda/20140123/Frits-Sissing-adopteert-eerste-lammetje
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
heuvenseweg-12-2-14-016
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen