Informatiemarkt “in balans”

Foto:

VELP – Dorpswethouder Costans Pos opent op zaterdag 11 oktober de informatiemarkt ‘In balans’ in het Gezondheidscentrum Velp. De informatiemarkt is open van 11.00 tot 16.00 uur. 

Het Malletkorps van harmonie Unisono is aanwezig om de opening muzikaal te omlijsten.
Verschillende zorgverleners en het Longfonds bieden informatie en activiteiten aan over bewegenvalpreventie en de longziekte COPD. De Patiëntenadviesraad zal aanwezig zijn. 
De markt is gratis toegankelijk.
De markt is bedoeld voor alle inwoners van Velp en Rozendaal: 
  • die willen gaan beginnen met bewegen maar niet weten hoe; 
  • die willen leren hoe ze vallen kunnen voorkómen; 
  • die meer informatie willen over de longziekte COPD of hoe deze ziekte voorkómen kan worden, bijvoorbeeld door te stoppen met roken. 
  • er zijn veel activiteiten en leuke testen op het gebied van gezondheid. 
  • en u kunt de zorgverleners al uw vragen stellen.
Longziekte COPD
COPD staat voor Chronic Obstructieve Pulmonary Disease. Het is een verzamelnaam voor de luchtwegaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. Bij deze aandoeningen kan er sprake zijn van ontstekingen en van verlies van elasticiteit van de longen en luchtwegen. Hierdoor werken ze niet meer optimaal. 
Bezoekers kunnen o. a. een longfunctietest laten doen. Hoe meer kennis er is over COPD hoe beter we ermee kunnen omgaan. Ook voor familieleden is het belangrijk kennis te hebben van deze ziekte. Op de informatiemarkt is het Longfonds aanwezig. Zij vertellen welke activiteiten er in de regio worden georganiseerd voor COPD patiënten.
Groot voordeel van deze informatiemarkt is dat er veel verschillende zorgverleners met kennis over COPD aanwezig zijn. 
  • De fysiotherapeut geeft advies over bewegen maar ook over hulp bij ademhaling en slijm ophoesten. 
  • De logopediste is aanwezig voor informatie over spreekademhaling, stemgebruik en slikproblemen. De diëtist geeft informatie over voeding, de apotheker over inhalatiemedicatie, 
  • De ergotherapeut over hoe om te gaan met verminderde energie in het dagelijks leven. Praktijkondersteuners geven onder andere advies over stoppen met roken.
Bewegen
Meer bewegen voor een betere gezondheid! Op het gebied van bewegen zijn er vele activiteiten tijdens de informatiemarkt. Er zijn o.a. een houdingsadvies door de oefentherapeut Cesar, conditie testen, beweegconsult en fractuurpreventie door de fysiotherapeuten. De buurtsportcoach Velp kan u alle informatie geven over sport- en beweegactiviteiten in Velp en Rozendaal.
Valpreventie
Vallen kan grote gevolgen hebben. Het is goed om te leren hoe dat te voorkómen is. Met een trainingscircuit valpreventie leren bezoekers welke gevaren er zijn! De fysio- en ergotherapeut geven ook graag advies over het veilig inrichten van de woning. Toch gevallen? Dan bieden fysio- en ergotherapeut valpreventietraining en adviezen. Er is een stand aanwezig met meer informatie hierover. Wijkverpleging en thuiszorg zijn aanwezig om hun signalerende rol bij valpreventie toe te lichten.
Patiëntenadviesraad
De patiëntenadviesraad is de gehele dag aanwezig op de informatiemarkt. De raad heeft een adviserende rol en heeft regelmatig overleg met vertegenwoordigers van het Gezondheidscentrum. Op de markt is er gelegenheid kennis te maken met leden van de patiëntenadviesraad en informatie uit te wisselen.
Vervoer
In verband met beperkte parkeergelegenheid kunt het beste op de fiets of te voet te komen. De plusbus rijdt die dag extra naar het gezondheidscentrum. Wanneer u vóór 8 oktober de plusbus belt brengen zij u die zaterdag voor €3,– naar het Gezondheidscentrum en weer terug naar huis: tel: 026-3707070.
Meer informatie: 
Voor de informatiemarkt “in balans” is aanmelden niet nodig. Locatie; Gezondheidscentrum Velp, Rozendaalselaan 34. Zie ook www.eenplus.nlnieuws
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen