Netwerkmiddag Vrijwilligers met een rugzakje in Dieren

Voor wie: Organisaties die met vrijwilligers (willen) werken die zelf extra begeleiding nodig hebben.

Voor wie: Organisaties die met vrijwilligers (willen) werken die zelf extra begeleiding nodig hebben.

Inhoud netwerkmiddag:
Ook vrijwilligers met een ‘rugzakje’ willen graag een goede dagbesteding vinden in het verrichten van vrijwilligerswerk. Deze bereidwillige mensen hebben enige beperking in hun dagelijks functioneren, maar zijn zeer gedreven binnen hun mogelijkheden zich in te zetten. 
Organisaties die met vrijwilligers werken zijn best bereid om deze vrijwilligers in hun organisatie op te nemen, maar hebben, als het erop aan komt, vaak hun reserves omdat ze niet goed weten wat ze op de werkvloer merken van die beperking. 
Tijdens deze bijeenkomst wil het Vrijwilligerssteunpunt de verwachtingen van de vrijwilliger met een rugzakje en de (on)mogelijkheden van vrijwilligersorganisaties bespreekbaar maken. 
Vertegenwoordigers van Siza, RIBW en De Driestroom en/of Pro Persona zijn aanwezig en leggen aan vrijwilligersorganisaties uit waarom het voor hun cliënten waardevol kan zijn om vrijwilligerswerk te doen. Deze vertegenwoordigers maken helder wat er van hen verwacht kan worden op het gebied van specifieke begeleiding, feedback en coaching. 
De bedoeling van de middag is om met elkaar in gesprek te gaan, te bespreken wat er nodig is om de mogelijkheden van deze mensen om vrijwilligerswerk te doen, te verruimen. 
Cees van den Bos, directeur van VIA (Vrijwilliger Inzet Arnhem) zal deze middag leiden. 
Opgave via mail; [email protected] tel.: 06 – 391 493 40

 

  • Locatie: Ericaplein 1 Dieren, Mfc De Oase
  • Prijs: Gratis toegang
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen