‘Rondreis door Hongarije’

Foto:

VELP – Op 14 juni 2014 presenteert ČERGA Hongaars- en Roma Theaterdansgroep & Sárarany zenekar ‘Rondreis door Hongarije’ (ook dans en muziek van de minderheden + stapje over de grens)

Op verzoek ook nu een voorstelling in Velp met Hongaarse muziek en dans. U kunt alles gaan zien en horen in theater de Kastanjelaan 13 in Velp. We maken een rondreis die begint net over de grens in Rábaköz, dan stappen we grens over naar Slowakije.
Ook het orkest dat speciaal weer overkomt uit Hongarije ‘Sárarany Zene-kar’heeft een groot aandeel tijdens de rondreis. Zij begeleiden niet al-leen de dansen maar spelen prachtige muziek uit verschillende streken om de reis helemaal compleet te maken.
Door Dunantul reizen we naar beneden en gaan weer over de grens helemaal door tot het zuid-oosten van Servië. En dan weer naar Hongarije, richting oost! Mooie dansen uit Nagyecsed, dansen van de Hongaren en van de Roma! Hierna gaan we weer over de grens de Oekraine in, de danseressen laten een wervelende Romadans zien in kleurrijke wijde dansrokken.
Richting Transsylvanië, prachtige choreografie uit Kalotaszeg in mooie authentieke klederdracht en een spectaculaire román Kalotaszegi. En ook de Romadans uit Transsylvanië zal niet ontbreken. 
Gaan we terug naar Hongarije om af te sluiten in het dorp Méhkerék met de mooie choreografie “Méhkeréki.
Wij wensen iedereen een mooie ‘rondreis’ toe!
14 juni – 20.00 uur – Theater Kastanjelaan 13, Kastanjelaan 13 – Velp €15,00 – voorverkoop €12,50, kinderen/studenten: 12,50 – voorverkoop 10,00. Info en reserveren: 030-6910929 of [email protected] 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen