Nationale Tuinweek: Kwekerijen fietstocht

DIEREN/VELP – Op zaterdag 21 juni van 11.00 tot 15.00 uur wordt een fietstocht georganiseerd met leuke activiteiten bij twee bijzondere kwekerijen op twee prachtige locaties.

Kwekerij De Hof te Dieren
Het tweede evenement dat in de Nationale Tuinweek door de afdeling Veluwezoom wordt georganiseerd is een fietstocht tussen de kwekerij De Hof te Dieren , Arnhemsestraatweg 14, 6953 AX Dieren en de kwekerij Overhagen, Biljoen 6, 6883 JH Velp.
Kwekerij Overhagen Velp 
De Hof te Dieren is een kwekerij voor bijzondere vaste planten achter de oude muren van het landgoed Hof te Dieren. Kwekerij Overhagen behoort tot het landgoed van kasteel Biljoen, waar zo’n 450 bijzondere éénjarigen op kleur te vinden zijn.
Route
De uitgestippelde fietsroute ligt die dag op beide kwekerijen voor u klaar en natuurlijk kunt u ook gerust met de auto gaan. Een bezoekje wordt extra aantrekkelijk gemaakt door de verschillende activiteiten die zijn georganiseerd. 
Kinderen
Zo kunnen kinderen op Overhagen gratis bloemstukjes maken. Bij de Hof te Dieren liggen kleurplaten klaar en worden de twee mooiste beloond met een boek van Tineke Mäkel. Een tuinarchitect is aanwezig en u kunt meedoen aan een wedstrijd plantenkennis. Omdat fietsen hongerig en dorstig maakt, is er ook iets kruidigs te eten en te drinken. 
Wedstrijd
Uit de goede oplossingen van de plantenkenniswedstrijd wordt op beide kwekrijen één winnaar getrokken. Neem voor uw vraag aan de tuinarchitect wel een plattegrond van uw tuin en wat tuinfoto’s mee.
Nationale Tuinweek
De vereniging KMTP Groei & Bloei organiseert 14 t/m 21 juni de Nationale Tuinweek. De vereniging bestaat al meer dan 140 jaar en al die jaren was en is het nog steeds een belangrijk uitgangspunt de kennis op het gebied van tuinieren in al zijn facetten en het plezier daarin van hun leden te vergroten. In deze tijd van verstening van onze leefomgeving wordt door onderzoek hoe langer hoe meer duidelijk dat een groene omgeving heel veel invloed heeft op de gezondheid, het geluk en zelfs de levensduur van mensen.
De KMTP Groei & Bloei heeft in Nederland 145 afdelingen en de meeste afdelingen hebben tijdens de Nationale Tuinweek een speciaal programma samengesteld. Het startsein voor de feestelijkheden wordt gegeven door prinses Beatrix in Delft op woensdag 11 juni in Delft in tegenwoordigheid van vertegenwoordigers van de afdelingen.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
tuinweek1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen