Jan Siebelink signeert zijn nieuwe boek “De blauwe nacht” in de trouwzaal van Kasteel Rosendael

Foto:

ROZENDAAL – Op 3 mei tussen 15.00 en 16.00 uur signeert Jan Siebelink zijn nieuwe roman “De blauwe nacht” in de trouwzaal van Kasteel Rosendael.

De hypersensitieve Simon Aardewijn is in de herfst van zijn leven en beleeft alles met een ongekende intensiteit. Hij verliest zich in een grootse dissertatie over het fin de siècle, waarin hij alles wat hem beroert probeert te verenigen: de opstandige stad, zijn onrustig overspelig hart en zijn liefde voor literatuur en schoonheid. In een hallucinerende sneeuwnacht komt alles tot een uitbarsting.
 
Jan Siebelink (Velp, 1938) werd onderwijzer en studeerde daarnaast Franse taal- en letterkunde. Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met het werk van de Franstalige schrijver J.-K. Huysmans. Diens roman “A rebours” maakte door zijn verblindende stijl, religieuze preoccupatie en verheerlijking van het kwaad een verpletterende indruk op Siebelink, die het vertaalde onder de titel “Tegen de keer”. 
Op de dag dat hij de vertaling inleverde, schreef hij in de huiskamer van zijn moeder, op de plaats waar zijn vader was overleden, zijn eerste verhaal: “Witte chrysanten”. 

Met “Knielen op een bed violen” (2005) bereikte Siebelink een ongekend groot publiek van een half miljoen lezers, en geheel terecht kreeg hij de AKO Literatuurprijs.
Zaterdag 3 mei – 15.00 tot 16.00 uur – Kasteel Rosendael, trouwzaal – vrij entree 
Bezoekers kunnen vrij de trouwzaal in en mogen op vertoon van een gesigneerd boek ook nog lekker vrij wandelen in het park tot 17.00 uur (normaal € 5,00).
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen