Boekpresentatie van John Jansen van Galen: Waar een wil is, is geen weg – verdwalen in Nederland

VELP – Overal waar ik in Nederland wandel, ben ik in de greep van een organisatie, heeft Koos van Zomeren eens gezegd. Hij heeft gelijk: het hele land is overdekt met een dicht netwerk van paaltjes en paddenstoelen met gemarkeerde, uitgezette, nauwgezet beschreven wandelroutes.

Gps doet de rest, het is schier onmogelijk geworden te verdwalen in een land waarin het hele leven is georganiseerd, verzekerd en uitgestippeld. Kun je hier nog verdwalen en je volkomen vrij, ongebonden en aan jezelf overgelaten voelen? Jazeker, als je je best maar doet! John Jansen van Galen verkent de mogelijkheden. Waar een wil is, is geen weg.
 
John Jansen van Galen is journalist en werkt voor Het Parool en NOS-radio. Hij publiceerde een aantal boeken over wandelen, waaronder Wandelen om Amsterdam(2002) en Wandelen op de Wadden(2003). Ook schreef hij boeken over Suriname, Nieuw-Guinea, de jaren zeventig en een aantal biografieën. Zijn boeken Kapotte plantage. Een Hollander in Suriname(1995) en Hetenachtsdroom(2000), over het Surinaamse nationalisme, beleefden meerdere herdrukken.
Vrijdag 25 april – aanvang 20.00 uur – Jansen & de Feijter – vrij entree
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen