Ger Groot – Plato in tijden van Photoshop bij boekhandel Jansen & de Feijter

Foto:

VELP – In het kader van de maand van de filosofie is Ger Groot op 24 april bij ons te gast. Groot zal spreken over zijn nieuwe boek Plato in tijden van Photoshop. Begrijp de wereld van nu, lees de filosofen: dat is de leidende gedachte van dit aanstekelijke boek.

Ger Groot brengt vijfentwintig grote denkers – van Plato en Aristoteles tot Marx en Hannah Arendt – in gesprek met onze eigen tijd van Photoshop, mensenrechten en een verenigd Europa. Die filosofen zijn er niet alleen om ons gedachten aan te reiken, aldus Groot. Ze zijn er misschien nog wel méér om ons uit evenwicht te brengen en op het verkeerde been te zetten. Behalve leermeesters zijn het ook plaaggeesten, uitdagers, provocateurs.
 
“Verwondering is het begin van alle filosofie, zo wisten de oude Grieken al. Naarmate wij meer leren herkennen van wat in andere eeuwen is gedacht, komt onze eigen werkelijkheid ons des te raadselachtiger voor. Tussen die vervreemding en herkenning in beweegt zich dit boek, van denker tot denker, van ontmoeting tot ontmoeting, van eeuw tot eeuw.” Aldus Ger Groot.
 
Ger Groot (1954) doceert cultuurfilosofie en wijsgerige antropologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is bijzonder hoogleraar filosofie en literatuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceert veelvuldig in dag- en weekbladen en culturele tijdschriften. Bekende boeken van zijn hand zijn Vier ongemakkelijke filosofen(2003), Het krediet van het credo(2006). De gelukkigste illusies(2008) en Religie zonder God.
Donderdag 24 april – aanvang 20.00 – Jansen & de Feijter – entree € 5,00
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen