Rheden eet smakelijk; eieren met kippen of hipsters

Foto: Steve A Johnson via Foter.com CC BY

COLUMN – Het grote en onverwachtse nieuws van deze week was natuurlijk, naast het Kabinet Rutte III, de republiek Catalonië, het aftreden van wethouder Tjebbe Vugts en de zussen Holleeder die onvoldoende bescherming krijgen, de kipsters.

Hipster is een stomme woordspeling met zowel de combinatie van een kip-ster als de verwijzing naar het helemaal moderne en de correcte levensstijl van nu: de hipster, een overtreffende trap van hipper. In dit geval een Hipperdekip.

Neem nu deze website: http://www.kipster.nl/ geen kip te zien. Toch wel bij beter kijken: wipkippen. U zult zeggen: ‘niet zo zuur, probeer het goede in deze ontwikkeling te zien’. Zelfs Wakker Dier staat erachter.

Mac van Dinther schrijft in de Volkskrant over een stal met boomstronken en boompjes in potten waar 24.000 in alle vrijheid tussendoor rennen. Lidl zelf kakelt: dat het meest milieu-, dier- en mensvriendelijke ei ter wereld te koop is bij Lidl?. U columnist geeft graag toe dat de kippen op de foto een mooie omgeving om te scharrelen.

Ook het NRC is zeer positief en geeft bovendien de meeste informatie over de milieu- en diervriendelijkheid van het bedrijf dat de Kipster-eieren produceert. De ondernemers achter het initiatief hebben hun sporen in de diervriendelijkheid en duurzaamheid verdiend. Helemaal overtuigd: een goed initiatief die kipsters.

Uw columnist denkt wel met weemoed terug aan de tijd waarin zijn groenafval naar de kippen in eigen tuin die hem uit dankbaarheid niet alleen kakelend tegemoet kwamen met ook dagelijks verse en smakelijke eieren legden.

Rheden eet smakelijk!

Lees HIER meer columns van ‘Rheden eet smakelijk’

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden