Het meest verschrikkelijke kerstnummer allertijden

Foto: http://foter.com/photo/light-piano-christmas-light/

COLUMN – Kerstmuziek; óf je krijgt er barstende koppijn van, of je houdt er van. Ik val onder de laatste categorie. Heerlijk vind ik het! Ieder jaar zing ik weer vol enthousiasme mee met de echte klassiekers.

Bijzonder vind ik het dat zulke oude nummers het nog steeds goed doen. Dan heb je echt een goed nummer geschreven. Althans… op één na dan. Er is één nummer die ik gewoon niet aan kan horen.

Last Christmas, All I Want For Christmas Is You, Jingle Bells en Rockin’ Around The Christmas Tree, hoe vaak ik ze ook hoor op de radio, ze blijven even leuk. De radio gaat bij een aantal kerstliedjes net ietsje harder, tot groot ongenoegen van mijn collega’s op kantoor.

Stuk bagger

Een aantal jaar geleden kreeg ik echter een grote afkeer tegen één lied in het bijzonder. Hoe is het mogelijk dat dit behoort tot de ‘klassiekers’ en dat het anno 2017 nog altijd grijs gedraaid wordt? Het is een verschrikkelijk, niet om aan te horen stukje bagger. Als ik het hoor zet ik er direct een andere radiozender op.

We all stand together

Ik heb het over het nummer ‘We all stand together’. De titel alleen zorgt nog voor een warm en verbroederend kerstgevoel, maar zodra je het hoort spat de saamhorigheid wat mij betreft uit elkaar.

Nederlandse top 2000

Het is een lied van Paul McCartney, in een duet met The Frog Chorus. Het kwam in januari 1985 binnen in de top 40 en heeft daar maar liefst acht weken in gestaan. Op het jaar 2000 na heeft het nummer elk jaar in de Nederlandse top 2000 gestaan. Maar waarom dan?!

“Dikke vadsige kikkers die het lied lijken te boeren.”

Met stomheid geslagen

In het nummer hoor ik ‘miauw miauw’ en ook iets wat lijkt op geblaf van een hond. Luisterend naar de songtekst zie ik het verband niet. Nu ik speciaal voor deze column de clip voor het eerst bekijk, ben ik met stomheid geslagen.

Vadsige kikkers

Google vertelt mij dat de clip een bewerking is van de cartoon Bruintje Beer. Deze zie ik inderdaad af en toe, maar ik zie vooral heel veel kikkers. Dikke vadsige kikkers die het lied lijken te boeren. Geen kerstboom of kerstsfeer te bekennen.

Boerende amfibieën

In mijn zoektocht wáárom dit nummer zo populair is, ben ik niets wijzer geworden. Het enige wat het mij oplevert is dat naast dat ik het nummer niet om aan te horen vind, ik nu ook het beeld van boerende amfibieën nooit meer van mijn netvlies krijg.

See for yourself

Geen idee over welk kerstlied ik het heb? Speciaal voor jullie, met pijn in mijn hart, plaats ik het bij deze column. En ik zeg er vast bij; Sorry!

The Christmas Station

Ik zet nu weer gauw The Christmas Station van Skyradio op en galm weer lekker mee met Mariah Carey. Nog een paar nachtjes slapen en het is zo ver!

Ik wens iedereen fijne kerstdagen!
Ramadan

Dossier: Lous
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen