Rheden Nieuws eet smakelijk met kruidenmixen

Foto: Leo-setä on Foter.com

COLUMN – Deze week maakte uw columnist Marokkaanse linzenschotel met gegrilde chipolata. Dit recept uit de Allerhande wordt bereid met spullen die u bij AH kunt kopen.

De baharat (kruidenmengsel) komt van Jonnie Boer die op zijn website schrijft deze mengsel zelf samengesteld te hebben. Ze worden gemaakt bij Euroma een grote producent van kruiden uit Zwolle. Naast de Jonnie Boer blikjes levert Euroma aan onder andere Unilever, Albert Heijn en Jumbo. Een blikje van 80 gram kost bij AH € 3,79 en bij de Librije (ook via internet) € 3,69.

U kunt ook zelf baharat maken, met dit recept bijvoorbeeld heeft u wel 11 potjes met kruiden nodig en zit u met een voorraad van bijna 3 ons voldoende voor twee jaar. U kunt natuurlijk zelf variëren naar uw eigen smaak. Bovendien is het zoutloos, dat zegt Euroma overigens ook te leveren zonder zout.

Voor ovenschotel met Mexicaans gehakt was vrijdag een zakje burrito seasoning mix in huis gehaald. In dit recept voor burrito’s staat ook hoe u het kruidenmengsel zelf kunt maken. De website lekkeretenmetlinda.nl heeft een hele rubriek met recepten zonder pakjes en zakjes.

Hier vindt u nog veel meer recepten voor kruidenmengsels.

Nu het volop zomer is, zijn er allerlei bessen en andere vruchten ruim voor handen. In het nagerecht roodfruitmoes gaan heel veel vruchten, dus ook heel gezond met al die vitaminen.

Rheden eet smakelijk!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen