Scouting Dieren behaald EHBO Certificaat

Foto: Scouting Dieren

DIEREN – Rode Kruis, afdeling Veluwezoom, heeft Scouting Dieren een uitgebreide EHBO cursus aangeboden. De afgelopen weken heeft de eerste groep in totaal 20 uur les gehad.

Alle basis EHBO lesstof van reanimatie tot botbreuken en schaafwonden is eerst behandeld. In het uitgebreide gedeelte zijn ook onderwerpen behandeld die specifiek aansluiten op situaties die je tegen kan komen rondom de scouting zoals onderkoeling en verdrinking.

Iedereen heeft zijn certificaat gehaald. Dat betekent dat alle cursisten zichzelf de komende 2 jaar gecertificeerd EHBO’er mogen noemen.

Een aantal leden van Scouting Dieren waren zelfs zo enthousiast dat zij zichzelf gelijk hebben aangemeld als vrijwilliger van het Rode Kruis. Dat betekend dat zij via het Rode Kruis geschoold blijven en zij regelmatig bij (plaatselijke) evenementen aanwezig zullen zijn om als EHBO’-er te ondersteunen.

Na de zomer zal er nog een groep starten van Scouting Dieren dan zijn de jongeren tot 18 jaar aan de beurt. Zij zullen een iets aangepaste cursus doen en zullen bijvoorbeeld geen reanimatie gaan doen vanwege hun jonge leeftijd.

article
122750
Iedereen heeft zijn certificaat gehaald
DIEREN – Rode Kruis, afdeling Veluwezoom, heeft Scouting Dieren een uitgebreide EHBO cursus aangeboden. De
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/122750/scouting-dieren-behaald-ehbo-certificaat/
2018-07-02T14:36:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/07/02143355/EHBO-Cursus-Scouting-Dieren.jpg
Certificaat, EHBO, EHBO-certificaat, Reanimatie, rheden.nieuws.nl, Rode Kruis, Scouting Dieren
Nieuws