Rheden Nieuws eet smakelijk kaasfondue en de restjes

Foto: stu_spivack on Foter.com CC BY-SA

COLUMN – Omdat het niet altijd zondag kan zijn, is er ook een zaterdag. Dan geen zondagsmaal omdat u druk bent met andere klussen dan eten maken. Daarom een makkelijke maaltijd of een (heel) uitgebreide lunch…

Een Turks brood is lekker vers te maken door het af te bakken of op te piepen in de oven. Dan kunt u het doormidden snijden zodat er een ronde bodem en een deksel overblijven. Dat geeft vele mogelijkheden om het te beleggen of te vullen. In dit geval een sandwich met gerookte kip als lunchgerecht of zoals uw columnist het maakte als zaterdagavondmaal met een kop soep: romige venkelsoep met Hollandse garnalen. In deze combinatie mag dat best een pittige soep zijn.

Vrijdag is het ook behelpen: lange werkdag, laat en moe thuis maar dan is dit een aanrader chorizo-bonenstoofschotel. Nootje vooraf en wat kaas of fruit toe en u glijdt rustig het weekend in. Het werd vrijdag overigens kaasfondue, hierover straks meer.

Van de venkelsoep is nog voldoende over om zondag ook nog een klein kopje te nemen. Daarna komt er een salade op tafel met nog een paar stukjes brood van zaterdag. De salade met zalm en veel groenten en wat brood voldoet als hoofdmaaltijd. Van de restjes kaasfondue van maakt uw columnist nog een borrelhapje:  kaasloempias met chili-mayonaise.

Hier vindt u een aardig artikel over kaasfondue: geschiedenis, gebruiken en voorbeelden van kaascombinaties. Dat hoeft zeker niet altijd de standaard Gruyère en Emmenthaler te zijn. Bij Smulweb treft u een flink aantal fonduerecepten aan.

Rheden eet smakelijk!

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden