Rheden Nieuws eet vegetarisch

COLUMN – Uw columnist woonde de Nederlandse introductie van Pépites door Bonduelle in Velp bij. Pépites is een innovatie waardoor het vegetarisch koken een nieuwe impuls moet krijgen. Volgens Bonduelle is daar behoefte aan.

Met de toenemende wereldbevolking is het onmogelijk om voor iedereen vlees te produceren en zowel door milieuproblemen als dierenwelzijn wordt ook in Nederland kritischer gedacht over vleesconsumptie.

Volgens de Vegetariërsbond zijn er rond de 4% vegetariërs in ons land, het ligt tussen de 700.000 en 785.000 mensen die nooit vlees eten. Tel daar bij de groeiende groep flexitariërs (1 of meerdere dagen per week geen vlees op tafel) en je hebt een aantrekkelijk markt voor voedselproducenten. Het is ook geen toeval dat Unilever voor vele miljoenen de Vegetarische Slager heeft overgenomen en in alle supermarkten een ruim assortiment aan vleesvervangers te koop is.

Bonduelle heeft van 8 kilo groenten een kilo groentedeeg gemaakt en gedroogde korrels van gemaakt dat na bereiding weer 2 kilogram oplevert. Het is tot een risottovariant te verwerken, het kan in salades, soep of andere voorgerechten, hoofdgerechten en zelfs als toetjes. In alle kookstijlen is het toepasbaar. Uiteraard kan het ook met vlees of vis verwerkt worden. Het is alleen in de groothandel te koop overigens.

Tot zover de reclame. Alleen Pépites zonder bijvoeging van kruiden en andere ingrediënten is niet direct een smakelijke hap. Maar uw columnist heeft zich dankzij de kookkunsten van koks bij de presentatie laten overtuigen: vegetarisch eten kan zeer smakelijk zijn en sluit zich aan bij de oproep van Bonduelle tot creativiteit bij de horeca om verder te gaan dan tomatensoep en een kaassoufflé.

Vegetarische recepten:

In de Telegraaf schrijft Marjolein Hurkmans in het katern VROUW (mogen mannen ook lezen en uit koken) over koken. In het kader van de week zonder vlees zijn daar vegetarische recepten gepubliceerd. De Vegetarische Slager heeft ook een groot aantal recepten voor u.

Speciaal voor Pépites heeft Bonduelle nu nog slechts twee recepten gepubliceerd op hun site: spring salad en spring-rolls met pepites.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s van de presentatie.

Rheden eet smakelijk!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden