Rheden Nieuws eet smakelijke lunches

Foto: Foter.com

COLUMN – De Gelderlander schrijft vanochtend over Vieux Paris op het Velperplein dat lunches wil gaan serveren ‘met de Franse slag’ en lunchen buiten de deur in Arnhem (premiumartikel).

Beide artikelen zijn geschreven door Harry van der Ploeg. Ze vullen elkaar mooi aan: lunchen buiten de deur wordt steeds vaker gedaan en vooral als het lekker op het terras kan.

Nu het ook economisch weer zonniger is in ons land, neemt ook het eten van een lekker broodje of salade toe tussen de middag. Van der Ploeg haalt een aantal horeca-ondernemers aan waarbij opgemerkt wordt dat we geen Franse of Zuid-Europese lunchcultuur hebben: we trekken er een halfuur voor uit en dan weer aan het werk.

Vieux Paris wil weer proberen om een 1 tot 3 gangen lunch te serveren tegen schappelijke prijzen. Want zo zijn de Arnhemmers ook wel: het mag niet te duur worden.

Hoe staan we er in Rheden voor? Alle lunchgelegenheden opsommen is niet te doen. Uw columnist beperkt zich dit keer tot de lunchmogelijkheden (en niet eens alle) in de natuur. Door op de link te klikken, ziet u de menukaart. Let ook op de openingstijden, dat wisselt nogal.

De Carolinahoeve (lekker stukje wandelen of fietsen, niet per auto bereikbaar) heeft naast thee, koffie, ijs en gebak ook lunchgerechten en pannenkoeken. Paviljoen De Posbank tijdens lunchtijd alle dagen open en mooie ligging. Dat geldt ook voor Brasserie Veluwezoom daar is bovendien speelgelegenheid voor kleine kinderen.

Restaurant Houtplaats heeft een ruim terras en ook speelmogelijkheden en net iets andere keus dan gewoonlijk. Woodz op Buitenplaats Beekhuizen is de laatste uit deze ‘natuurserie’. Met prijzen van € 6,75 tot € 14,50 ook goed te doen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden