Rheden Nieuws eet smakelijk Ome Jaapie

COLUMN – De Jansstraat in Arnhem heeft sinds een half jaar het vijfde filiaal van een bescheiden hamburgerketen: Meneer Smakers, de andere restaurants zijn in Utrecht. Het is een duidelijk andere aanpak dan de wereldwijde ketens zoals bijvoorbeeld overbuurman Burger King.

Ambachtelijk, zelfgemaakt en duurzaam zijn belangrijk voor Meneer Smakers. De hamburgers hebben familienamen en naast vlees- en visburgers zijn er ook vegetarische en zelfs een veganistische burgers. De Gelderlander schrijft over de maandburger van maart: Ome Jaapie.

Deze hamburger is genoemd net als de producent Jaapiefood, zo neemt uw columnist aan, naar Jaapie Krekel uit het bekende verhaal Pinokkio. Met een goede reden: de hamburger wordt gemaakt van 37 krekels die uiterst milieuvriendelijk gekweekt zijn door jaapiefood een heuse krekelboerderij in het Utrechtse Werkhoven.

Wellicht toch aardig voor de avonturiers om eens een Ome Jaapie te proberen. Mocht u de smaak te pakken krijgen: op de website duurzaam insecten eten (“het smaakt naar nootjes, maar dan met pootjes…”) staan meer recepten.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen