Rheden Nieuws eet smakelijke paaseieren

Foto: Karen Roe on Foter.com / CC BY

COLUMN – Zoals we twee paasdagen hebben, kennen we ook twee soorten paaseieren: beschilderde en gekookte kippeneieren en chocolade eieren. Het schilderen van eieren is deze week natuurlijk best leuk om uw kinderen mee te vermaken.

Zelf schilderen in plaats van geschilderd kopen heeft bovendien het voordeel dat ze lekker vers zijn en niet helemaal tot kogels gekookt hoeven te worden. U moet dan wel een goed verhaal bedenken hoe de paashaas aan hun eieren is gekomen om ze paasochtend te verstoppen.

De derde keer, na het schilderen en zoeken, om plezier is natuurlijk de eitjes opeten. Dan kan volgens de zondagochtend methode met een dopje en een lepeltje, bij grote hoeveelheden is het aantrekkelijk om zelfs eiersalade te maken. De mayonaise kunt u vervangen door of mengen met creme fraiche. Druppel citroen (naar smaak) maakt het wat frisser.

Wellicht is het ook aardig om uw tijd te vullen met een extra uitgebreide paasbrunch, hierbij een vijftiental ideeën. Van dezelfde site komen deze paaskransjes. Hier een recept voor paasbroodjes die u of uw kinderen naar eigen idee makkelijk kunnen vormen bijvoorbeeld haasjes of kippen.

Pasen en eieren hebben al lang met elkaar te maken. Het Germaanse gebruik om in het voorjaar eieren in de te bewerken akkers te ‘verstoppen’, had te maken met het geloof dat het de vruchtbaarheid bevordert. De christelijke traditie heeft dit gekoppeld aan het paasverhaal. De katholieke kerk staat eieren eten niet toe tussen Aswoensdag en Pasen. Omdat kippen nu eenmaal doorgaan met leggen, werden de eieren opgespaard, al dan niet verstopt, en opgegeten.

Nog een tip: veel horeca in Rheden biedt paasbrunches/lunchen of maaltijden aan om af te halen. Dat verlicht hun lijdensweg misschien nog een beetje.

Rheden eet smakelijk!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen