Column de Buurtfilosoof: De opening

Ongeveer een jaar geleden gaf ik middels dit medium een overzicht van het jaar dat toen nog voor ons lag en dat inmiddels geheel naar verwachting al weer is verstreken. Wat daarvan is terecht gekomen is niet relevant; ik geloof niet in voorspellingen en ze hebben zeker ook geen enkel nut.

Gelukkig ligt alle decemberellende nu weer achter ons en kunnen we onder andere de kerstpakkettendiscussie, de vuurwerkellende en alle onhaalbare goede voornemens weer vergeten.

Van belangrijke personen wordt echter wel verwacht dat ze in enkele fraaie volzinnen aandacht besteden aan triviale zaken en het verstrijken van de tijd. Dit betekent dus dat ik niet kan achterblijven en daarom is het mij een grote eer u hierbij mijn Nieuwjaars-column aan te bieden.

“Geachte lezers. Het nieuwe jaar is al weer enkele dagen oud. We moeten ons echter wel realiseren dat er deskundigen zijn die denken dat er in de toekomst nog veel jaarwisselingen zullen volgen.

In de wetenschap dat we door schade en schande wijs worden, komt de financiële schade in de openbare ruimte dit keer op 7.500 euro en dat is afgezien van de kosten toch een mooi rond bedrag. Volgens rheden.nieuws.nl komen de gemeentelijke rekenaars tot de conclusie dat dit ruim 2.000 euro meer is dan vorig jaar toen de schade maar liefst bijna 4200 euro bedroeg.

Voor de lezers die niet direct een calculator bij de hand hebben kan ik vertellen dat dit een verschil oplevert van ruim 1300 euro. De gemeentelijke rekenaars zullen dan ook het komende jaar worden bijgespijkerd op het gebied van optellen en aftrekken. Ook zullen er voor inwoners extra lessen klokkijken en/of begrijpend lezen worden aangeboden, waardoor hopelijk nog meer mensen dan voorheen in staat zullen zijn zich aan de regels te houden betreffende het afsteken van vuurwerk.

Om nog grotere schade te voorkomen zullen volgend jaar niet alleen alle afvalbakken worden dichtgemaakt, maar zullen ze tevens worden verwijderd. Dit zal mede gelden voor alle putdeksels en alle verkeersborden. Het college verwacht niet dat de burger hier veel van zal merken.

Wie de ontwikkelingen een beetje heeft gevolgd komt tot het inzicht dat we juist nu behoefte hebben aan zekerheid en vertrouwde zaken. De populaire kookrubriek zal daarom dit jaar alleen recepten van “Hollandse” gerechten brengen. De nieuwe naam wordt “Rheden prakt smakelijk!”

Graag noem ik ook vanaf dit IP-adres de vrouwen en mannen die het mogelijk maken dat u als lezer vierentwintig uur per dag, zelfs zeven dagen in de week en maar liefst tweeënvijftig weken per jaar, het meest actuele nieuws uit onze mooie gemeente op de voet kunt volgen.

Vanachter dit toetsenbord wil ik natuurlijk ook heel graag mevrouw Jolanda Pater bedanken voor haar ingezonden brief, waarin zij een vlammend betoog hield voor meer inlevingsvermogen van de vuurwerk-gooier in de belevingswereld van dode, vermiste en getraumatiseerde huisdieren.

Het is mij een groot genoegen u te kunnen melden dat het zeker niet valt uit te sluiten is dat onze burgemeester, mevrouw Petra van Wingerden, zal overwegen om wekelijks de column van een zekere buurtfilosoof voor te gaan lezen ter opening van de collegevergaderingen.

Zeker zal het college de koe bij de horens vatten ter voorkoming van zinloze discussies betreffende het uit de sloot halen van oude koeien en het vangen van hazen.

Geachte lezers. De tijd is gekomen dat we onze hersentjes gaan gebruiken. We gedenken graag iedereen die gedurende het afgelopen jaar jarig is geweest. We zetten iedereen die rheden.nieuws.nl volgt in het zonnetje. We zijn blij dat we mogen wonen in de gemeente Rheden, de parel van de Veluwezoom, waar we samen filosoferen, het nieuws volgen en discussiëren over megastallen.

Ik feliciteer u van harte met 2017 en wens u wijsheid en sterkte bij het lezen van mijn columns.”

Lees ook:

https://www.google.nl/#q=Site:+rheden.nieuws.nl+Buurtfilosoof

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen