Dieren-West maakt Bijenlint

Foto: Bart Mendelson

DIEREN – Op 22 april, Tweede Paasdag en tevens de Landelijke Zaaidag, wil een enthousiaste groep bewoners van Dieren-West een begin maken met het creĆ«ren van een bijenlint.

In de wijk worden hiervoor alvast twee locaties ingezaaid door leden van de werkgroep Bijenlint Dieren-West, tezamen met wethouder Klomberg. De aftrap van dit initiatief is om 10.30 uur op de kruising van de Eduard van Beinumlaan met de Admiraal Helfrichlaan. Daarna zal een locatie aan de Huygenslaan, voor de gymzaal, ingezaaid worden.

Als eerste stap worden deze twee locaties ingezaaid met een bloemenmengsel voor de bij en andere insecten. Aan de Huygenslaan komen ook twee bijenbomen en in een later stadium een insectenhotel te staan.

Een Bijenlint is een aaneenschakeling van tuinen en landschappen met daarin bijvriendelijke beplanting en bijen-/insectenhotels. Een lint van groene stapstenen, met het doel om de overlevingskansen van de bij en andere insecten te bevorderen. O.a. bijen zijn namelijk van cruciaal belang voor de mens. De landbouw en daarmee onze voedselvoorziening, is voor een belangrijk deel aangewezen op deze bestuivers.

Gemeente Rheden is in 2018 uitgeroepen tot bijvriendelijke gemeente. Dit betekent dat de gemeente Rheden het beheer zodanig heeft ingericht dat de bij hier zich thuis voelt en daarom steunt de gemeente Rheden dit initiatief van harte en verleent de nodige hulp.

U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken of mee te helpen met zaaien, zodat Dieren-West steeds meer gaat zoemen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen