Film ‘Green Book’ in de Dorpskerk van Rheden

Foto: Green Book - YouTube

RHEDEN – Op vrijdagavond 15 november wordt er weer een prachtige film vertoond in de Dorpskerk van Rheden.

Green Book is een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en Afro-Amerikaanse concertpianist (Mahershala Ali) die de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Tony is een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.

Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Deze onvergetelijke film heeft grote prijzen in de wacht gesleept. Zowel bij de Oscars als de Golden Globes werd ‘Green Book’ uitgeroepen tot de beste film van 2019 en ontving Mahershala Ali de prijzen voor de beste mannelijke bijrol.

Vanaf 20.15 uur zijn de deuren open en staat er een kopje koffie of thee voor u klaar. De film begint om 20.30 uur. Na afloop van de film kunt u nog iets blijven drinken, dan is het ook altijd nog gezellig! U bent van harte welkom, de toegang is gratis. Wel is er een vrijwillige bijdrage mogelijk.

Vrijdag 15 november 2019, aanvang 20.30 uur, deuren open om 20.15 uur, Dorpskerk Rheden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden