Lezing Maarten van Buuren, Spinoza’s weg naar de vrijheid

Foto: Chris van Houts

VELP – Op geeft Maarten van Buren 20 oktober een lezing om 10:30 uur in het centrum voor vrijzinnigen aan de Dr. Fabiusstraat 12 te Velp. In deze lezing legt Maarten van Buuren uit waarom Spinoza Nederlands en misschien wel ’s werelds grootste filosoof is.

Spinoza’s weg naar de vrijheid

Spinoza is even ingewikkeld als beroemd, zijn Ethica geldt als onleesbaar. In zijn lezing zal hij de kernbegrippen behandelen waarop Spinoza’s filosofie steunt, zoals God, zelfbeschikking, de cruciale rol van de intuïtie, de samenwerking met anderen en vooral: het streven naar vrijheid. Hij zal de filosofie van Spinoza inzichtelijk maken in bewoordingen die iedereen kan volgen. Volgens Spinoza is het belangrijk dat we ons bevrijden van betutteling door anderen en leven in overeenstemming met de wereld en met onszelf. Alleen dan kunnen we gelukkig worden.

Maarten van Buuren

Prof. Dr. Maarten van Buuren  is emeritus hoogleraar moderne Franse letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. Samen met Joep Dohmen schreef hij meerdere boeken over levenskunst. Een intensieve Spinozastudie leidde tot meerdere toegankelijke boeken over deze filosoof.

Kijk voor meer informatie ook op: https://desprang.nl/. Toegang: €10 inclusief consumptie. Leden/begunstigers en vrienden hebben vrij  toegang.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0