Lezing Maxim Februari over de digitale wereld

Foto: Gerard Monté

DIEREN – Schrijver, filosoof en jurist Maxim Februari, die afgelopen zomer veel indruk maakte bij het tv-programma Zomergasten, is dinsdagavond 12 november te gast in de Bibliotheek Dieren. Maxim neemt de aanwezigen mee naar de digitale wereld.

Wat is dit eigenlijk voor wereld? Is deze wereld wel veilig? Welke sporen laten we achter en welke gevolgen heeft dit? Interessante vraagstukken om over mee te denken en mee te praten.

Dataverzamelingen, het belang van algoritmes, voetstappen die je achter laat op het wereldwijde web. Wat doet dat met jou en met de wereld waarin we leven? Schrijver, filosoof en jurist Maxim Februari geeft als geen andere een heldere uitleg kan over de invloed van de digitalisering op ons leven. Het leert ons bewuster naar ons eigen gedrag te kijken in deze extreem snel veranderende wereld.

Over Maxim Februari

Als je Maxim Februari (56) zelf zou moeten terugbrengen tot een handjevol data, zou dat er als volgt uit kunnen zien. Hij is jurist, gepromoveerd moraalfilosoof, romanschrijver en columnist voor NRC. Hij debuteerde in 1989 met De zonen van het uitzicht. Zijn tweede roman, De literaire kring (2007) ging over leesclubs en zijn laatste, Klont (2017), over ‘dataficatie’ en de onbetrouwbaarheid van de publieke spreker. En onlangs verscheen de nieuwe bundel ‘De onbetrouwbare verteller’, met een selectie van eerder verschenen essays, columns en lezingen. Hij is lid van de raden van advies van digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom en zorgorganisatie ZorgVeilig.nl.

Reserveren

De lezing is dinsdag 12 november van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek Dieren. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of in de Bibliotheek Dieren, tel. 0313-41 54 76. Kosten: € 7,50 voor leden van de bibliotheek en € 10,00 voor niet-leden.

In het tv-programma Zomergasten maakte Maxim Februari veel indruk met zijn denkwijze en visie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden