Ontmoetingslunch Dieren

Foto: Incluzio

Eind september vinden er in de gemeenten Rheden en Rozendaal initiatieven plaats voor inwoners om elkaar te ontmoeten en (nieuwe) sociale contacten te leggen. In het kader van ontmoeten worden tijdens de Week tegen Eenzaamheid, dit jaar van 29 september tot en met 6 oktober: gratis ontmoetingslunches gehouden.

Gratis te versturen kaart op de mat bij 70+ers

Alle inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal van 70 jaar of ouder krijgen in de laatste week van september een brief met daarbij een ongeschreven, eventueel nog zelf te versturen gefrankeerde ansichtkaart met daarop de boodschap ‘Ik moest gewoon even aan je denken’. Zij kunnen de kaart zelf houden of deze gebruiken om persoonlijk contact te zoeken met iemand uit hun netwerk.

Daarnaast zal deze ansichtkaart worden verspreid via inloop- en dorpshuizen en plekken als sportkantines, cafés en zorg- en welzijnspartijen. Deze laatste twee zullen de kaart inzetten om het belang van ontmoeting en naar elkaar omzien te bespreken met cliënten.

Samen lunchen in de buurt

Ook worden die week zogenoemde Ontmoetingslunches georganiseerd in verschillende buurthuizen. In iedere dorpskern van de gemeente Rheden wordt op deze manier ingezet op het bereiken van mensen die lastig over de drempel komen. Mensen kunnen gratis deelnemen en zo contact leggen met medebuurtbewoners:

  • Donderdag 29 september van 12.00 tot 14.00 uur in Buurthuis de Poort, Heeckerensstraat 201 in Velp. Opgeven via [email protected] of 026-8481753.
  • Vrijdag 30 september van 13.00 tot 15.00 uur in multifunctioneelcentrum De Oase, Ericaplein 1 in Dieren. Opgeven via [email protected] of 06-26742022.
  • Donderdag 6 oktober van 11.30 tot 13.30 uur in Dorpshuis Rheden, Meester B. van Leeuwenplein 3 in Rheden. Opgeven via [email protected] of 026-7440080.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen