Orgelconcert in de Dorpskerk van Rheden

Foto: Dorpskerk Rheden

RHEDEN – Ook in 2020 worden in de maand september weer drie orgelconcerten georganiseerd op de bijzonder fraaie Meere orgels van de Dorpskerk in Rheden.

Op zaterdag 19 september concerteert organist Arie Vonk uit Arnhem samen met Emmy van Diesen sopraan en Hendrik Vonk tenor. Zij brengen een mooi afwisselend programma met  o.a. orgelmuziek van Ch. P. E. Bach, J.G. Vierling, en A. P. F. Boely en muziek voor zang en orgel van J. S. Bach, F. Mendelssohn Bartholdy, C. Franck en A. Dvorak.

Arie Vonk is vaste bespeler van  het Naber orgel van de Koepelkerk te Arnhem. Hij studeerde orgel aan het  Utrechts Conservatorium  o.a. bij Kees van Houten en aan het Arnhems Conservatorium bij Bert Matter. Emmy van Diesen studeerde Muziekwetenschap in Utrecht. Zij maakte deel uit van het Rotterdams  Opera- in -Ahoy koor en het Brabants Koor waarmee zij een groot aantal projecten in binnen- en buitenland uitvoerde. Harry Vonk studeerde eveneens muziekwetenschap in Utrecht. Als zanger heeft hij met succes opgetreden op beroemde muziekpodia zoals de Scala van Milan , de Deutsche Staatsopera te Berlijn en Hannover en de National Opera te tel Aviv. .

Het concert begint om 19.30 uur. Entree € 8 koffie na afloop.

U kunt reserveren via www.dorpskerkrheden.nl of via mail : [email protected].

Het volgende concert:

  • 26 september 2020 Marcus Bergink

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden