Orgelmuziek in de Dorpskerk van Rheden

Foto: Dorpskerk Rheden

RHEDEN – Ook in 2020 worden in de maand september drie orgelconcerten georganiseerd op de bijzonder fraaie Meere orgels van de Dorpskerk in Rheden.

Op 26 september sluit de Arnhemse organist Marcus Bergink de serie orgelconcerten af. Op de beide Meere orgels zal hij een speciaal voor deze orgels geselecteerd programma ten gehore brengen.

Hij zal muziek spelen van onder anderen J.S. Bach, diens zoon C. Ph. E. Bach, G. Ph. Teleman en jean Langlais.

Marcus Bergink(1964) studeerde voor het diploma docerend musicus aan het Twents Conservatorium en aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem bij Willem Mesdag respectievelijk Theo Jellema. Na zijn succesvolle eindexamen vervolgde hij zijn opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij dr. Hans van Nieuwkoop. In 1994 behaalde hij daar zijn diploma uitvoerend musicus. Sinds 2004 is Marcus Bergink werkzaam als kerkmusicus en organist in de R.K. St. Eusebiusparochie locatie Sint Martinus in Arnhem. Hij is daar de vaste bespeler van het gerestaureerde Gradussen orgel. Daarnaast is hij als freelance organist werkzaam in het grensgebied tussen Arnhem en Kleve (Dld).

Het concert begint om 19.30 uur. Entree €8, koffie na afloop.

U kunt reserveren via www.dorpskerkrheden.nl of via mail: [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden