Orgelmuziek op zaterdagavonden in de Dorpskerk van Rheden

Foto: Dorpskerk Rheden

RHEDEN – Dit jaar worden in de maand September drie orgelconcerten gegeven op de beroemde Meere orgels van de Dorpskerk in Rheden. Het tweede concert in de serie Orgelmuziek op zaterdagavond wordt op 14 september verzorgd door Piet Cnossen.

Piet Cnossen is sinds 1986 de vaste organist van de Dorpskerk. Zijn opleiding ontving hij van Bert Matter aan het Conservatorium in Arnhem en hij studeerde kerkmuziek en Liturgiek bij Dr. Hans van der Werf en Maarten Kooy. Zijn orgelspel is vastgelegd op CD’s opgenomen in de Dorpskerk in Rheden, in de Gasthuiskerk in Doesburg en in de Kerk van Lathum.

Piet Cnossen zal de zowel het hoofdorgel als het secretaire orgel, beiden gebouwd door Abraham Meere in 1816, bespelen. Voor dit concert heeft
hij een mooi programma samengesteld met werken uit de 16e, 17e en 18e eeuw van onder andere H. Scheideman, J. Stanley, J.S. Bach en J.C. Kittel. Ook zal hij een door hemzelf gecomponeerd werk spelen.

Het concert begint om 19.30 uur. Entree € 7.50 koffie na afloop.

Het volgende concert is op 21 september 2019 organist is dan Wim Roelfsema.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.dorpskerkrheden.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden