Paul van Vliet – Benefietvoorstelling voor UNICEF

Foto: Sri Lanka - Paul van Vliet

VELP – Paul van Vliet geeft op vrijdag 17 april een voorstelling in de Grote Kerk te Velp. Voor zijn optreden maakte hij een speciaal programma waarin deze twee disciplines, het zingen en schrijven, worden samengebracht. Begeleid voor zijn vaste pianist Klaas van Dijk zingt hij bekende en minder bekende liedjes én vertelt hij enkele verhalen uit zijn boek.

De opbrengst van deze exclusieve voorstelling gaat, na aftrek van de kosten, naar het Paul van Vliet Fonds dat hij samen met UNICEF heeft opgericht.

Cabaretier en UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet zette in mei 2018 een punt achter een carrière van 60 jaar spelen in theaters. Hij schreef daarna het boek Brieven aan God en andere mensen, een “autobiografie van nooit verzonden brieven”, persoonlijke brieven aan mensen in zijn directe omgeving.

Audrey Hepburn en UNICEF

Een van de brieven in het boek schreef Paul van Vliet aan vriendin Audrey Hepburn. Zij woonde in de oorlogsjaren in Velp, bij haar grootvader baron Van Heemstra. Daar maakte ze de Hongerwinter mee en verschool ze zich met familie en buren in de kelder als er weer granaatbeschietingen waren of als er bommen vielen. De herinneringen aan die angstige periode en het feest van de Bevrijding, toen het Rode Kruis eten en warme dekens bracht, motiveerden haar later om Goodwill ambassadeur te worden van UNICEF.

In 1992 werd Paul van Vliet door Audrey Hepburn geïnstalleerd als eerste UNICEF ambassadeur van Nederland. Sindsdien heeft hij veel van zijn tijd en werkkracht ingezet voor het Kinderfonds van de Verenigde Naties.

Hij maakte een groot aantal reizen voor reportages van UNICEF projecten in Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Zijn stem reserveert hij exclusief voor UNICEF commercials en andere audiovisuele producties. Hij houdt lezingen en spreekbeurten en vertegenwoordigt UNICEF bij tal van gelegenheden.

Paul van Vliet beschouwt Unicef naast zijn artistieke werk als de belangrijkste vervulling van zijn leven.  Zijn persoonlijke credo is: “Unicef: voor alle kinderen, overal en altijd.”

Paul van Vliet Fonds

Onderwijs voor ieder kind. Voor Paul van Vliet is het meer dan een droom. ‘Ik geloof dat het kan. Dat het moet.’ Daarom heeft hij samen met UNICEF het Paul van Vliet Fonds opgericht. Het Paul van Vliet Fonds richt zich specifiek op het thema onderwijs. De middelen uit het fonds gaan naar onderwijsprogramma’s van UNICEF.

Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind. Investeren in onderwijs, betekent investeren in de toekomst van kinderen én hun samenleving. UNICEF werkt samen met overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven, lokale gemeenschappen en kinderen zelf en legt daarbij een grote focus op de kwaliteit van het onderwijs.

Het benefietoptreden van Paul van Vliet voor UNICEF is ook ter ere van zijn vriendin Audrey Hepburn, die hier precies 75 jaar geleden waarschijnlijk feestend door de straten danste. En eigenlijk doet ze dat nog steeds. Want op 14 september werd door haar zoon Luca Dotti aan de Rozendaalselaan, in de bloementuin van haar grootvader, een bronzen beeldje onthuld van een dansend, 14-jarig meisje: Audrey Hepburn.

Vrijdag 17 april 2020, Grote Kerk, Kerkstraat 32 te Velp, aanvang: 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.eenpassievoorboeken.nl.

Kijk voor meer informatie ook op: www.paulvanvliet.nl en www.unicef.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden