Sabine d’Hont en Remco Jacobs in de Oude Jan te Velp

Foto: Stichting Vrienden van de Oude Jan

VELP – Upon the wind, blowing through time is de titel van het programma waarmee Sabine d’Hont en Remco Jacobs vijf eeuwen muziek doorkruisen. Ze spelen op zondag 17 februari 2019, 15.30 uur in De Oude Jan te Velp.

Niet alleen Engelse renaissance- en barokmuziek maar ook hedendaagse blues. Composities van Henry Purcell, John Dowland, Thomas Preston en Anthony Holborne worden afgewisseld door recente (blues)composities van (barok)gitarist en songwriter Remco Jacobs.

Sabine d’Hont

Ze studeerde blokfluit aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar studie in Italië. Zij gaf concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië en werkte mee aan diverse cd-opnames, waaronder met het C.Ph.E. Bach Orchester onder leiding van Harmut Haenchen. Daarnaast volgde zij cellolessen en speelde continuo in verschillende Oude Muziek ensembles. Sabine d’Hont treedt regelmatig op in concerten als solist en speelt in diverse kamermuziekensembles.
Meer informatie: sabinedhont.nl

Remco Jacobs

Hij ontwikkelde zich tijdens zijn muziekopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht tot een creatief maker van liedjes en composities. Ragtime en Delta blues zijn elementen die hij graag verweeft in zijn songs. Maar minstens zo belangrijk tijdens zijn studie was het bestuderen van vroege barokmuziek.  Als barokgitarist maakt hij deel uit van verschillende Oude Muziek ensembles. Bovendien heeft hij twee cd’s gemaakt met eigen composities.
Meer informatie: remco-jacobs.bandcamp.com.

Toegang 10 euro per concert; Vrienden van de Oude Jan betalen 8 euro; bezitters van een Gelrepas of CJP en jongeren tot 18 jaar 5 euro; kinderen gratis.

Voorverkoop bij boekhandel Jansen & De Feijter, Emmastraat 6, Velp. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur in de Oude Jan. Plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd. Vanaf 15.15 uur geldt voor alle bezoekers volgorde van binnenkomst in de kerk totdat alle zitplaatsen bezet zijn.

Naast de jaarlijkse concertreeks en de zomerconcerten met internationale toptalenten zijn er ook andere activiteiten in de Oude Jan. Hierover informeren zij u op de website van de Vrienden van de Oude Jan, en op haar facebookpagina of volg hen via twitter.

Vriend van de Oude Jan

Als Vriend van de stichting helpt u mee aan het behoud van de cultuurhistorische waarden van de kerk. De stichting ondersteunt met financiële bijdragen voorzieningen in, aan en rond de kerk. Daarnaast zet zij zich actief in voor een multifunctioneel gebruik van de kerk.

article
134399
VELP – Upon the wind, blowing through time is de titel van het programma waarmee Sabine
https://rheden.nieuws.nl/evenementen/sabine-dhont-en-remco-jacobs-in-de-oude-jan-te-velp/
2019-02-06T08:16:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/02/06081548/Sabine-dHont-en-Remco-Jacobs-in-de-Oude-Jan-te-Velp.jpg
Agenda, De Oude Jan, Evenemente, Remco Jacobs, rheden.nieuws.nl, Sabine d'Hont, Velp