Expositie Frans Ort in Dorpskerk Spankeren tijdens Wilspa

Foto: Frans Ort

SPANKEREN/DIEREN – De Dorpskerk in Spankeren opent haar deuren elk jaar tijdens de bekende Wilspa op zaterdag 25 augustus. Ook dit jaar met een bijzondere expositie of gewoon om even binnen te lopen, een kaarsje aan te steken of de drukte te ontlopen.

Dit jaar is er een expositie van een fotoserie van dominee Frans Ort met de titel: “Normandisch brevier, een pelgrimage langs Normandische kerken”. Frans Ort is niet alleen dominee in Dieren en Rozendaal maar ook dichter/fotograaf. De Stichting Dorpskerk Spankeren heeft  dankzij donaties een led-scherm aan kunnen schaffen. Dit scherm wordt tijdens de Wilspa ingewijd met deze fotoserie.

Stichting Dorpskerk ijvert voor het gebruik van deze oude kerk zodat deze midden in de samenleving en in het dorp kan blijven staan.

Kijk voor meer informatie ook op: www.stichtingdorpskerkspankeren.nl

Over de expositie van Frans Ort:

Al jarenlang brengt dominee Frans Ort zijn zomers door in het Pays d’Auge, een prachtige streek in Normandië. De laatste jaren is hij begonnen met het documenteren en fotograferen van de kerken in deze Franse regio. Dat resulteerde in een verzameling zwart-witfoto’s van vaak vergeten kerken. Het blijft telkens weer een bijzonder moment om een verlaten kerk binnen te stappen en je te laten verrassen door een verstild en rustig interieur. De foto’s in de presentatie zijn een selectie van de vele kerken die zijn gefotografeerd.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden