Opening expositie ‘Oh my God’ in Velp op 28 oktober bij Nieuwe Ruimte

Foto: Nieuwe Ruimte

VELP – In Nieuwe Ruimte start zaterdag 27 oktober de expositie ”Oh my God”. De officiële opening is een dag later. Het onderwerp is zowel eigentijds als van alle tijden.

”Oh my God”

Dat is te zien aan het werk van de 35 kunstenaars die meedoen aan deze expositie. Sommige kunstwerken leggen een verband met religie en religieuze uitingen, vroeger en nu. Andere kunstenaars lieten zich inspireren door de “OMG” uitroep, die tegenwoordig steeds weer opduikt … zelfs als iemand iets onhandigs doet (bijvoorbeeld een glas water laten vallen) en daarvan een video plaatst op social media.

Aan de expositie doet ook een kunstenaar mee die anoniem wenst te blijven. Deze kunstenaar maakte speciaal voor de expositie een religieuze kruisvorm in een donkere ruimte.

De expositie wordt 28 oktober om 14.00 officieel geopend.

Activiteiten op zondagmiddag

De expositie ‘Oh my God’ is op zaterdag en zondag gratis toegankelijk van 12.00-17.00 en duurt tot en met 25 november. Op zondagmiddag zijn er activiteiten, aansluitend bij de expositie. De eerste is op 4 november: een lezing van cultuurtheoloog Frank Bosman uit Vlijmen, met als titel ‘Oh my god! Wat een kunst!’

Nieuwe Ruimte

De Stichting Nieuwe Ruimte is een initiatief van een groep kunstenaars uit de gemeente Rheden. De stichting streeft naar contact tussen kunst en inwoners van Rheden. De Stichting Nieuwe Ruimte heeft ongeveer 70 betalende donateurs.

Expositie ‘Oh my god’ 27 oktober – 25 november (opening 28 oktober 14.00)

De expositie is gratis toegankelijk. Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32 Velp. Open op zaterdag en zondag van 12.00-15.00.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden