Tentoonstelling in Velp over Zweedse gesteenten

Foto:

VELP – Het Gelders Geologisch Museum houdt elk half jaar een nieuwe wisseltentoonstelling. Vanaf 1 maart tot 30 september 2019 bent u welkom om gesteenten uit Dalarna te bekijken.

Dalarna (dit betekent ‘de dalen’) is een prachtig natuurgebied in het midden van Zweden. Veel toeristen komen het Siljanmeer bekijken, dat ontstaan is als gevolg van een grote meteorietinslag in het Devoon. Deze meteoriet had naar schatting een doorsnede van 2,5 kilometer.

Door de enorme hitte smolten gesteenten weg en vormden nieuwe gesteenten. Geologisch gezien is het gebied zeer gevarieerd. In de tentoonstelling is een groot aantal gesteenten te bewonderen, van granieten tot zandsteen en alle mogelijke vulkanische gesteenten. Veel van die gesteenten zijn als zwerfsteen in Nederland terechtgekomen. Ook is er een boeiende diapresentatie.

Verder kunt u in het museum terecht voor de uitgebreide vaste collectie van mineralen, gesteenten en fossielen. Uw kinderen kunnen speurtochten maken en in de winkel is allerlei moois te vinden.

De openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. U vindt het museum aan de Parkstraat 32 te Velp. Voor meer informatie: tel. 026-364 29 96 / www.geologischmuseum.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden