Expositie en brunch rond ‘De Moeder, De Vrouw’ in Nieuwe Ruimte te Velp

Foto: Nieuwe Ruimte Velp

VELP – De expositie ‘De moeder, de vrouw’ wordt op 17 maart om 15.00 uur officieel geopend. Met deze tentoonstelling sluit Nieuwe Ruimte (Den Heuvel 32 in Velp) aan bij de Nationale Boekenweek.

Vooraf aan de opening is er van 12.30 tot 14.00 een literaire brunch. Hier presenteren 12 dichters een eigentijdse variant van Nijhoff’s gedicht ‘de moeder de vrouw’.

Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar (€15 per persoon). Aanmelden uiterlijk 14 maart via [email protected].

De rol van de vrouw in de samenleving toen en nu, is slechts één van de thema’s op de expositie in Nieuwe Ruimte. Naast kunstwerken van Rhedense kunstenaars is er werk te zien van gastexposanten Edith Bons, Frans Geenen en Marlieke Overmeer.

Nieuwe Ruimte werkt voor deze expositie samen met boekhandel Jansen & De Feijter in Velp. Boekhandelaar Walter Jansen is zondag 7 april aanwezig in Nieuwe Ruimte voor een gesprek over ‘de moeder, de vrouw’. Op zondag 31 maart wordt het toneelstuk ‘Vlees’ gespeeld.

Officiële opening van de expositie is op 17 maart om 15.00 uur. De expositie is tot en met 28 april open op zaterdag en zondag te bezoeken, van 12.00-17.00 uur.

Over Nieuwe Ruimte

De Stichting Nieuwe Ruimte is een initiatief van een groep kunstenaars uit de gemeente Rheden. De stichting streeft naar contact tussen kunst en inwoners van Rheden. De Stichting Nieuwe Ruimte heeft ca. 90 betalende donateurs. (www.nieuwe-ruimte.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden