Expositie ‘Het Voorjaar’ van Corrie Nienhuis in zorgcentrum Rhederhof in Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Gedurende twee maanden exposeert Corrie Nienhuis een selectie van haar schilderijen, geïnspireerd door het thema voorjaar. Corrie Nienhuis is zelf een bewoonster van de locatie Rhederhof van Attent Zorg en Behandeling.

Ze heeft haar expositie op 21 maart 2019 feestelijk geopend voor alle bewoners van deze woonzorglocatie. Dit is gedaan met de dansvoorstelling ‘Le Sacre du Printemps’.

Corrie Nienhuis is een expert op het gebied van zijdelint borduren en heeft hier ook een boek over geschreven. Ze was altijd bezig om nieuwe zijdelint borduurwerken te maken, tot er een ommekeer in haar leven kwam en zij als gevolg van een ziekte lichamelijk beperkt werd. Zo is zij in zorgcentrum Rhederhof terechtgekomen.

De afgelopen vier jaar heeft Corrie Nienhuis schilderles gevolgd bij Mirjam Bakker van Care by Colour. Mirjam Bakker is docent Beeldende Kunst en geeft schilderles aan mensen met een zorgindicatie. Care by Colour heeft in samenwerking met boekhandel Jansen & de Feijter in april 2018 een expositie georganiseerd met het werk van Corrie Nienhuis. Rinske Elzenga en Anita Hendriksen, medewerkers dagbesteding van Attent Zorg en Behandeling, vonden het een goed idee om ook in Rhederhof een expositie te organiseren. Samen met Mirjam Bakker is Corrie Nienhuis vervolgens de expositie gaan voorbereiden.

De expositie is van 21 maart 2019 t/m 21 mei 2019 te zien in Rhederhof, Worth Rhedenseweg 45 in Rheden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden