Groepsexpositie TraFiek in Nieuwe Ruimte Velp

Foto: TraFiek

VELP – Liefhebbers van grafische kunst kunnen de komende maand hun hart ophalen in de Nieuwe Ruimte in Velp. Daar is van zondag 20 oktober tot en met zondag 24 november een groepsexpositie te zien van het Arnhemse kunstenaarscollectief TraFiek.

De expositie is onderdeel van de landelijke grafiekmanifestatie Grafiek2019.

TraFiek

Bij TraFiek hebben zich elf kunstenaars aangesloten. De naam is een samentrekking van ‘transformatie’ en ‘grafiek’. Transformatie verwijst naar kunstfabriek De Transformatie in Arnhem, waar de kunstenaars hun atelier hebben. Via groepsexposities willen zij meer aandacht genereren voor grafische kunst. Vorig jaar had TraFiek de primeur van de eerste Nederlandse deelname aan het Franse kunstfestival ‘Fête de l’estampe’.

Panta Rhei

Het thema van Grafiek2019 en dus ook van de expositie in de Nieuwe Ruimte is Panta Rhei, oftewel ‘alles stroomt’. De kunstenaars geven ieder op hun eigen manier invulling aan het thema. Daarbij maken ze gebruik van zeer uiteenlopende grafische technieken, zoals etsen, houtsnede, linosnede, monotype, reliëfdruk, sjabloondruk en zeefdruk. Het formaat van de kunstwerken variëren van heel klein (5 bij 5 centimeter) tot zeer groot (1,5 bij 1,5 meter). Bezoekers krijgen dus een mooie staalkaart te zien van moderne grafisch kunstuitingen.

Officiële opening

De officiële opening van de expositie is zondag 20 oktober om 15.00 uur. Er zijn toespraakjes van Edwim Peters namens TraFiek en Rob van Oosten namens de Nieuwe Ruimte. Verder is er muziek van zanger-liedschrijver Hans Hamers.

De Nieuwe Ruimte is gevestigd in het oude bibliotheekgebouw aan Den Heuvel 32 in Velp en iedere zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden