Expositie Gerrit Middelkoop in De Nieuwe Ruimte: De Havikerwaard

Foto: Gerrit Middelkoop

VELP – Beeldend kunstenaar Gerrit van Middelkoop brengt in Nieuwe Ruimte in Velp, met een kunstzinnige installatie een bijna vergeten aspect van de Havikerwaard in De Steeg in beeld. In een soort van panorama met een diameter van ruim vijf meter zijn honderden vintage-foto’s op ooghoogte gemonteerd.

De kunstenaar trof, in voorbereiding op de voorstelling “DE WEERT” op de Facebookpagina van de Havikerwaard een grote hoeveelheid amateurfoto’s met begeleidende teksten aan die de intimiteit van een kleine en hechte woongemeenschap voelbaar maken. Deze foto’s komen uit de fotoalbums van de vroegere bewoners van wat wel het achtste dorp van gemeente Rheden werd genoemd.

Te zien van 1 februari t/m 29 maart in Nieuwe Ruimte, den Heuvel 32, Velp. Open op zaterdagen en zondagen van 13:00 – 17:00 uur. Op zondagmiddag 1 maart om 15.30 uur vertelt Gerrit van Middelkoop over het onderwerp van de installatie. Toegang is gratis.

Voor informatie rond de voorstellingen over DE WEERT, zie: http://www.dedingenfabriek.nl/nieuws. Voor meer informatie over De Nieuwe Ruimte kijk ook op: https://www.nieuwe-ruimte.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden