Expositie Paperclipcursisten vanaf 7 januari

Foto: Paperclip

VELP – Zaterdag 7 januari begint de nieuwe expositie van de Paperclip-cursisten Tekenen en Schilderen. De deelnemers zijn er met duidelijk veel plezier weer in geslaagd mooi en kunstzinnig werk bij elkaar te tekenen en schilderen.

Een expositie waard, naast het maakplezier tevens een genoegen voor de kijker.

Waar dat plezier in zit is voor allen, het zelf iets maken en zichzelf daarmee verrassen. Dat betekent voor sommigen, net beginnend, het erachter komen dat ze zelf wat kunnen. Vrij snel beseft men ook dat je de dingen, stukjes uit de werkelijkheid en uit je verbeelding, naar je hand kunt zetten. Dat wat je maakt ook ergens op lijkt en soms zelfs aardig in de buurt komt van wat een echte kunstenaar doet. Zelf een gewenste kleur mengen bijvoorbeeld. Maar ook, dat geldt wel voor de meer gevorderden, een totaal eigen verwerking van een bestaand beeld tot iets nieuws.

De verschillen in de cursisten zitten o.a. in hun wensen betreffende hun beeldend vormgeven. Kort gezegd gaat het om wat ze willen met de vorm en de inhoud. Dat wil zeggen: hoe maak je? En wat wil je zeggen met wat je maakt? Naast de zogenaamde technieken, zoals het grijstonen maken en kleuren mengen, ruimte suggereren en kleurcontrasten zien, willen sommigen letterlijk iets moois na kunnen maken. Of ze worden gestuurd door liefde voor een persoon, een bepaalde plek, de natuur, kleur of typische vormen, e.d..

Binnen de perken van het tekenen en schilderen mag en kan alles, veel is en wordt geleerd. Er zijn cursisten die naar de waarneming werken of door henzelf gemaakte foto’s natekenen of -schilderen. Anderen nemen een illustratie als aanleiding voor een eigen schilderij. Ook zijn er die een voor hen aantrekkelijk kunstwerk zo letterlijk mogelijk namaken, of er juist een eigen interpretatie aan geven. Voor allen geldt het plezier in het zelf doen en van het maken van een goede verbeelding van dat waar het voor henzelf om gaat.

Kom kijken en geniet mee met de makers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen