Expositie “Arts of Car” in de Paperclip Velp

Foto: Ad van Beurden P.A.D.

VELP – In de lichtstraat van de Paperclip exposeert fotograaf Ad van Beurden van 9 mei tot 24 juni een aantal van zijn ‘Arts of Car’.

Ad van Beurden P.A.D. (21-7-1947),

De vierde generatie ‘Van Beurden fotografen’, combineert zijn vak, fotografie en digitale fotobewerking, met zijn andere passie ‘klassieke auto’s’. Hij noemt zijn creaties ‘Arts of Car’. Ad van Beurden kreeg zijn vakopleiding aan de Haagse School voor Fotografie en Fotonica, aan de Nederlandse Fotovakschool en nam deel aan de Amerikaanse Famous Photographers Course.

In 1996 volgde hij een langdurige digitale– en beeldbewerkingsopleiding aan de Apeldoornse Fotovakschool.

'Arts of Car'

Photographic Art Designer

De letters P.A.D. achter zijn naam betekenen Photographic Art Designer. De basis van zijn ‘Arts of Car’ bestaat uit één of meer foto’s van een klassieke auto die dan in zijn computer worden vormgegeven door beeldvervreemding, toepassen van kleur- en filtereffecten en handgeschilderde achtergronden. Zijn ‘Arts’ lopen soms zelfs uit het bestaande beeld en gaan in de rand van de creatie gewoon door zodat er een passe-partout ontstaat dat één geheel vormt met de eigenlijke afbeelding.

‘Arts of Car’

Ad van Beurden maakte veel van ‘Arts of Car’ voor Mitsubishi Ned., Saab Import A.I.M, Saab Club Nederland en de Historic Rally Organisation. Daar de meeste van zijn ‘Arts’ in opdracht zijn vervaardigd zijn slechts enkele van zijn werken in de lichtstraat geëxposeerd.

De expositie is te bekijken in de Paperclip, Eiberstraat 14-16 in Velp van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur. Zie ook http://www.paperclipvelp.nl.

'Arts of Car'

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen