Mevrouw Irene Bosnak en De heer Kees Prins: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

GEMEENTE RHEDEN – Tijdens de traditionele ‘Lintjesregen’ bij gelegenheid van Koningsdag 2019 reikte burgemeester Carol van Eert op vrijdag 26 april 2019 de volgende Koninklijke onderscheiding van Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan Mevrouw Irene Bosnak – Kramer en De heer Kees Prins.

Mevrouw Irene Bosnak – Kramer: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt op Landgoed Biljoen in Velp

Mevrouw Bosnak-Kramer is 19 jaar actief als vice-voorzitter van de Stichting Velp voor Oranje. Haar rol is van grote betekenis voor het functioneren van het 14-koppige bestuur van Velp voor Oranje. Naast het organiseren van festiviteiten rondom Koningsdag, speelt zij ook een forse ondersteunende rol bij de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Velp en de Dodenherdenking. Zij is mede organisator van de Dag (en) van Respect voor basisschoolleerlingen. In 1988 nam zij plaats in het organisatiecomité dat seminars verzorgde waarbij de Indiase Vimala Thakar kwam spreken over het thema ‘spiritualiteit in het dagelijks leven’. Ook heeft zij 10 jaar lang iedere eerste zondag van de maand haar huis opengesteld voor de vrienden van Vimala Thakar. In 2016 is ‘Ons Raadhuis’ opgericht; een ontmoetings- en activiteitencentrum voor en door ouderen. Mevrouw Bosnak-Kramer was vanaf het allereerste begin betrokken bij de oprichting en geeft al vanaf het begin yogalessen voor senioren; helemaal belangeloos.

Mevrouw Bosnak-Kramer woont in Velp.

De heer Kees Prins: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt op Landgoed Biljoen in Velp

De heer Prins was van 1975 tot aan zijn pensionering in 2012 een zeer betrokken wijkagent. Hij had altijd een luisterend oor en een scherp oog voor collega’s die het even moeilijk hadden. Met zijn enorme inzet, creativiteit en humor was de heer Prins een visitekaartje voor de politie. Hij was ruim 37 jaar zeer betrokken bij het Politiemuseum in Velp. Daarnaast is hij op het moment van de uitreiking 20 jaar bestuurslid en penningmeester van de Stichting Velp voor Oranje. Ook was de heer Prins 6 jaar betrokken als vrijwilliger bij het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45. Na zijn pensionering ging hij wekelijks naar dit museum om allerlei reparaties uit te voeren.

De heer Prins woont in Velp.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen