OMD 2019 Voormalige Buitenplaats Rozenhagen Rozenhagelaan 18a Velp

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Afgelopen weekend 14 en 15 september 2019 was het weer tijd voor de Open Monumenten Dagen. Één van onze fotografen is weer op pad gegaan en heeft een keuze gemaakt uit 25 van de meer dan 50 te bezoeken ‘Plekken van plezier’ en deze bezocht.

Mogelijk zitten er nog monumenten bij die u niet bezocht heeft.

Voormalige Buitenplaats Rozenhagen Rozenhagelaan 18a Velp

VELP – Omstreeks 1885 is ‘Rozenhagen’ aangelegd op bouwland tussen de spoorlijn en de weg van Arnhem naar Zutphen. Er verrees een villa met een tuinmanswoning, in een Engelse landschapstuin met wandelpaden. Rond 1935 is het landgoed gesplitst. Het deel van de tuin met de vijver is te bezichtigen. De wandelpaden en vele oude bomen zijn bewaard gebleven. Van het afgesplitste deel met de (nieuwe) villa is de tuin te bezichtigen, met uitzicht op de westzijde van de villa. Activiteit: In de tuin is een expositie van beelden van Yvon van Wordragen. Open: zondag 11.00-17.00 uur. Toegang via het paadje langs het spoor met als adres Rozenhagelaan 18.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen