OMD 2019 Dr. A. van Voorthuijsenschool Schoolstraat 12 Velp

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Afgelopen weekend 14 en 15 september 2019 was het weer tijd voor de Open Monumenten Dagen. Één van onze fotografen is weer op pad gegaan en heeft een keuze gemaakt uit 25 van de meer dan 50 te bezoeken ‘Plekken van plezier’ en deze bezocht.

Mogelijk zitten er nog monumenten bij die u niet bezocht heeft.

Dr. A. van Voorthuijsenschool Schoolstraat 12 Velp

De voormalige Van Voorthuijsenschool II uit 1906-1907 is een, voor Gelderland zeldzaam, voorbeeld van een dorpsschool uit de vroege 20e eeuw. Er zijn oude schoolboekjes en wat oude klassenfoto’s te zien. Dus: kom, liefst met oude foto’s, want veel Velpenaren hebben hier op school gezeten. De school is nog steeds in gebruik bij Atelier Creso. Zie www.ateliercreso.nl Activiteit: Atelier Creso heeft een van de lokalen ingericht in oude sfeer. Ook is er open dag met informatie over creatieve teken- en schildercursussen voor kinderen en volwassenen. Open: zondag 10.00-17.00 uur.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen