OMD 2019 Villa Schoonoord Hogestraat 2 Dieren

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Afgelopen weekend 14 en 15 september 2019 was het weer tijd voor de Open Monumenten Dagen. Één van onze fotografen is weer op pad gegaan en heeft een keuze gemaakt uit 25 van de meer dan 50 te bezoeken ‘Plekken van plezier’ en deze bezocht.

Mogelijk zitten er nog monumenten bij die u niet bezocht heeft.

Villa Schoonoord Hogestraat 2

Op deze locatie stond eerder een boerderij waarvan alleen een schuur nog bewaard is gebleven. Villa Schoonoord werd gebouwd in 1899 in neorenaissance stijl. De villa diende als pension. In de Hogestraat waren eind 19e eeuw verschillende hotels en pensions in bedrijf. Het pand heeft rondom de hele gevel een geprofileerde kroonlijst. In het interieur zijn onder andere het trappenhuis en de tocht pui in de hal in oude stijl bewaard gebleven. De hal is versierd met decoratieve schilderingen en wordt verwarmd door een fraai bewerkte radiator uit de jaren twintig van de vorige eeuw. De huidige bewoners restaureren momenteel het pand. Een groot deel is al gereed. Activiteiten: De villa is voor een deel opengesteld voor publiek. In het gedeelte van de oude boerderij is een kleine expositie van foto’s en documenten uit vroeger tijden. Open: zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen