OMD 2019 Petruskerk Kerkweg 2 Spankeren

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Afgelopen weekend 14 en 15 september 2019 was het weer tijd voor de Open Monumenten Dagen. Één van onze fotografen is weer op pad gegaan en heeft een keuze gemaakt uit 25 van de meer dan 50 te bezoeken ‘Plekken van plezier’ en deze bezocht.

Mogelijk zitten er nog monumenten bij die u niet bezocht heeft.

Petruskerk Kerkweg 2 Spankeren

SPANKEREN – Het thema ‘Plekken van plezier’ krijgt hier vorm in een doorlopende presentatie en een korte film met plaatsen en activiteiten van plezier en vermaak. In het filmpje is de speeltuin bij ‘De Luchte’ in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw te zien. De Open Monumentendagen worden in Spankeren gecombineerd met activiteiten van de Oudheidkundige Kring Rheden Rozendaal. Die organiseert ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan in alle dorpen van Rheden en Rozendaal cultuurhistorische weekenden. In dat kader is in Spankeren een expositie over het dorp tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Dankzij de beschrijvingen van de Zutphense predikant Willem Baudartius is er veel bekend. Er is een historische wandeling langs acht bijzondere graven op het kerkhof van de Petruskerk. Voor deze gelegenheid is de grafkelder van de ‘Gelderse Toren’ in de kerk geopend. Activiteit: historische wandeling langs graven, zondagmiddag 13.00 uur. Open: zaterdag 10.00-17.00 uur, zondag 12.00-17.00 uur.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen