352 kaarten en brieven geschreven voor schrijfmarathon van Amnesty International

VELP – Tijdens de Internationale Schrijfmarathon van Amnesty International op zaterdag 10 december, zijn in Velp, in boekhandel Jansen & de Feijter, 352 kaarten en brieven geschreven.

Rechten van de Mens

Ieder jaar op 10 december herdenkt Amnesty en wij dat in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd opgesteld.

Brieven & Kaarten

Kaarten naar gewetensgevangenen om hen een hart onder de riem te steken en brieven naar hun regeringen om te verzoeken deze gewetensgevangenen in vrijheid te stellen.

Start

De eerste brieven werden om 10 uur geschreven door burgemeester Klein Molekamp van Rozendaal en wethouder Constans Pos van Rheden, waarna er tot 16:00 uur door velen de moeite werd genomen voor kortere of langere tijd mee te schrijven. Ook voor de kinderen was er een hoekje waar zij zelf kaarten konden tekenen die daarna verstuurd werden.

Dankwoord

De Amnesty werkgroep Velp/Rozendaal wil iedereen die in de loop van de dag is komen schrijven heel erg hartelijk danken. Landelijk is er op meer dan 450 plaatsen geschreven en wordt er nog druk geteld!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Meer informatie:

www.velp.rozendaal.amnesty.nl en www.amnesty.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen